P-e-n-g-g-u-b-a-l-B-l-o-g

My photo
Zagazig, Ash Sharqiyah, Egypt
Studied at zagazig faculty of medicine Born on March 30, 1990 n self-motivated ^^ ,confident and always smiling ...... p/s : Smile can heal the world to be better

Followers

Sebolehnya meninggalkan jejak anda pd S-h-o-u-t-B-o-x dan klik fb like below the the post thank u ^__^
Juga kepada pembaca sekalian , sila lengkapkan survey from nuffnang di sebelah kann

Buat duit lumayan tanpa modal di Facebook! Setiap klik dibayar RM0.20 hingga RM0.40! Daftar di sini [ChurpChurp]


Monday, May 16, 2011

bersabarlah wahai daku

Salam Alaik,

Peperiksaan telah pun membuka tirai bagi pelajar perubatan terutamanya mereka yang berada di Mesir.
Kalau di tanya,hampir semua mengatakan "aduhai..awalnye pekse..study pun belum hbs..da la hritu cuti sebln lebey time evakuasi..!" begitulah reaksi sebahagian daripada mereka..

Sebahagiaan yang lain pula tersenyum lebar.."yes... slamat U x potong cuti summer sbb evakuasi..aku sggup pekse awal semata2 utk blk rumah awal"

Buat mereka yang terasa sedih sebab pekse x 'delay' dan terlalu gembira sbb cuti tidak dipotong.. Berusahalah sebaik mungkin dalam memantapkan pelajaran. Insyaallah dibalas dengan apa yg kita usahakn. Janganlah kita pertikaikan perkara sebegitu kerana ia mumpumyai hikmah yang  tersendiri.
semoga kita sama-sama dapat mengejar mumtaz di dunia dan akhirat

Terkadang terdengar pula kata-kata sbhgian yang lain...'alaa arab nie. bkn betul pun..kalu dier nk failkn kite..bile2 bole..nk duit laa katakan'..hurm.. mmg mungkin tidak dinafikan perkara sebegitu..Mereka yg pernah merasai pengalaman sebegini..pasti lukanya amat mendalam..
"kalu kite dibedah di dada, mana mungkin kita dapat melupakan perik siksa+kesan yg ada di dada"
begitulah juga dgn situasi mereka yang telah berusaha dan yakin, tetapi markah mereka tidak sampai suku pun..

percayalah wahai sahabatku, setiap ujian yang Allah turunkn kepada kita, pasti mempunyai hikmah yang sangat besar
"alaa koo muhd..ckp mcmtu mcm tu boley laa..aku yg kene nie mmg perit..malu sekampung"
ermm..mmg muhd tidak nafikn perkara2 sebegitu memang sukar untuk di terima..
kalu muhd kene pun..muhd susah untuk menerima..
Ya Allah, Engkau jauhkanlah perkara-perkara sebegini daripada kami.
Semua mahukan mumtaz. cuma usaha+tawakal kepada Allah perlulah setanding dgn gelaran mumtaz.

Muhd sendiri mahukan mumtaz, tetapi muhd tidak boleh hanya bergantung kepada diri semata-mata. Muhd memerlukan orang lain juga untuk membantu. Sepanjang practical exam ini, ramai yang telah bekorban dalam membantu muhd utk menjawab soalan. Tanpa mereka diibaratkan kereta yang tidak aerodynamic..mempunyai halangan aingin yang sgt hebat
special penghargaan 4 my parents kerana mendoakan muhd serta memberi motivasi dan juga "1**8" kerana banyak membantu xkira dimana sahaja muhd berada.
pencil colour+ notes + gloves + tips + dll
kepada "1103" yang tidak ada dalam senarai prac. anat serta "1155" ..terima kasih sebab membuat study group sesame daripada biochemistry sehinggalah anatomy.
Untuk 1164 pula. you r my best friend forever..walaupun kita baru je berkenalan..tetapi ukhuwwah kite seperti dipaut dgn satu ikatan yang tidak akan putus.. semoga kite mendapat naungan Allah di padang mahsyar..

tidak lupa juga kepada rakan2 seuniversity yg turut membantu..

Semoga kita sama2 saling bantu membantu untuk mendapatkan gelaran mumtaz itu sendiri..

sahabat2..buatlaa perancangan  dlm masa 2 minggu yang ada ini. Janganlah terlalu lalai sgt dengan movie.. kerana perjuangan kita belum lagi selesai..

Terima kasih kerana sudi membaca =)


6 comments:

[muaz] said...

nombor rahsia tu siapa ha??

muhammad mahadhir said...

identiti yg x mahu diri dikenalkn =)

nemesis3891 said...

aku tau tu sapa!!! haha...

weh mad, ade ke stadi grup biochem? huhu

muhammad mahadhir said...

a'ah..haha~

ikafantasi said...

xmau dikenalkan diri nya....tp pegi letak link fb ngan bs...hahaha :)


ohh blum habis exam lagi kan???
bitaufiq wannajah ya utk exam nya :)

sy ada sorg knalan juga di zqzq,bkal doktor jga ..

muhammad mahadhir said...

siapa..caca ke?

Popular Posts